Home

Welkom op de website van de classis Delta.
Fijn dat u ons bezoekt!


Kerken in het hele land roepen op om op zaterdagavond 11 april 2020 een brandende kaars voor het raam te zetten als teken van hoop. Doet u ook mee? Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft.


Eerste Paasdag, zondag 12 april 2020, 9.00 uur:

Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk Ovezande

Gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Ovezande. Deze dienst wordt opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: Delta-classispredikant ds Arie van der Maas en pastoor Fons van Hees van de Heilige Maria Parochie Walcheren en de Heilige Pater Damiaanparochie op de Bevelanden en Schouwen-Duiveland.

Aan de dienst wordt verder meegewerkt door Jan Lonink, voorzitter Veiligheidsregio Zeeland en burgemeester van de gemeente Terneuzen, troubadour Theo van Teijlingen, Anko Vleugel op het orgel en verschillende Zeeuwse zangers.

‘Geloof in Zeeland’ is tot en met 10 mei elke zondag vanaf 9.00 uur te zien via internet op www.omroepzeeland.nl/livetv  (u kunt ook op het plaatje klikken), de Omroep Zeeland-app en tot 12.00 uur doorlopend op televisie.

Lees hier meer over dit initiatief van ds Arie van der Maas: Kerkgenootschappen werken samen in tv-programma ‘Geloof in Zeeland’


Bekijk ook ons overzicht van online kerkdiensten in de classis Delta


Terugkijken

Zondag 5 april 2020:
Alternatieve online kerkdienst vanuit de Open Haven in Oost-Souburg

Zondag 29 maart 2020:
Alternatieve online kerkdienst vanuit de Open Hof-gemeente in Oud-Beijerland:

Zondag 22 maart 2020:
Alternatieve online kerkdienst vanuit de Mozeskerk in Biezelinge

U kunt de diensten op deze website terugvinden in menu-onderdeel Video > Terugkijken.


Δ U vindt op deze website nieuws en activiteiten van de Protestantse Kerk (PKN) in Zeeland en op de Zuid-Hollandse Eilanden: de Classis Delta. Bekijk de rubrieken in het activiteitenmenu:

Δ Onder Kalender vindt u alle activiteiten gerangschikt op datum.

Δ De rubriek Over kerkmensen maakt melding van dominees en kerkelijk werkers die beginnen in een gemeente of er afscheid nemen. Er is ook ruimte voor jubilea, bijvoorbeeld van kosters en organisten en andere vrijwilligers.

Δ Onder Classis – Verslagen vindt u aankondigingen en verslagen van bijeenkomsten van de Classis Delta. De nieuwsbrieven met daarin informatie over ontwikkelingen en activiteiten in en rondom de classis Delta zijn te vinden onder Classis-Nieuwsbrief.

Δ Onder Ringen – Verslagen en Berichten vindt u verslagen en berichten van de afzonderlijke Ringen in de classis Delta. Onder Ringen kunt u lezen hoe de Ringen in de classis zijn gevormd en wat het doel van de Ringen is.

Δ Deze website geeft verder informatie over de locaties van alle gemeenten binnen de Protestantse Kerk in dit gebied, met foto’s, kaartjes en links naar de websites.

Δ Voor aanvangstijden van reguliere kerkdiensten verwijzen wij u door naar de websites van de afzonderlijke gemeenten.


Contact

Δ  Berichten over openbare activiteiten ontvangen we graag per e-mail: gelovenindedelta@gmail.com. Bijlagen zijn welkom.

Δ  Voor vragen/opmerkingen kunt u ook gebruik maken van het contactformulier.


Classispredikant

De kerken werken met elkaar samen in de classis Delta. De centrale persoon is de classispredikant, dominee A. P. (Arie) van der Maas. Hij ondersteunt de gemeenten, predikanten en kerkelijk werkers in het gebied. Dominee Van der Maas is ook  aanspreekpunt en gezicht van de kerk in de regio.
E-mail: a.vandermaas@protestantsekerk.nl.
Klik hier voor de website van Arie van der Maas.

Scriba

A.A.T. (Bram) Kievit is de scriba van de classis Delta.
Postadres: Bloemenweg 25, 3247 GA Dirksland
T 06 24102850
E-mail: classisscriba-delta@protestantsekerk.nl.