Collecte 29 maart voor straatmeisjes

Doet u deze week mee aan de digitale collecte voor straatmeisjes in Ghana?

ACCRA – Ghana gaat gebukt onder de verschillen tussen het arme noorden en het rijke zuiden. In de dorpen in het droge noorden is het bestaan hard, is het onderwijs niet altijd goed en hebben jongeren weinig kans op werk. Velen trekken naar de hoofdstad Accra in het zuiden. Daar leven en werken 25.000 kinderen op straat.

Een voorbeeld is Joyce.  Toen zij 13 jaar was namen haar ouders haar samen met haar jongere broertjes en zusjes vanuit het noorden naar de hoofdstad Accra in het zuiden. Ook daar was het leven niet makkelijk. Joyce volgde eerst nog wel onderwijs, maar moest al gauw water op straat gaan verkopen tussen het drukke verkeer. Toen ze 17 was ontmoette ze Grace van het opvangcentrum Lifeline. Ze kreeg de kans om het kappersvak te leren, wat haar leven totaal veranderde. Joyce heeft inmiddels haar eigen zaak, waar ze nu zelf een meisje tot kapster opleidt. Zo wil ze iets terugdoen voor de kans die ze zelf kreeg.

Opvangcentrum Lifeline in Accra

In het opvangcentrum Lifeline in Accra kunnen jaarlijks veertig meisjes terecht vanaf 14 jaar. Enthousiaste docenten en sociaal werkers begeleiden de meisjes intensief. De meisjes slapen ook in het centrum, dat een oase van rust is in de drukte van de sloppenwijk. Ze leren in tien maanden tijd kleding naaien, make-up, sieraden maken of het kappersvak. Ze worden een hechte groep, die elkaar ook na de opleiding tot steun is. Nu ook Ghana lijdt onder uitbraak van het coronavirus is het opvangcentrum tijdelijk gesloten. Hopelijk kunnen de kwetsbare meisjes snel hun opleiding vervolgen. Bidt u mee voor hen?

Wat kan Kerk in Actie doen met uw bijdrage?

+Een meisje medisch onderzoeken kost 20 euro.

+Een meisje een maand lang voeden kost 40 euro

+Materiaal voor een vaktraining kost 55 euro

+ Een meisje herenigen met familie kost 100 euro

+Een meisje een jaar begeleiden na vertrek kost 70 euro

U kunt het volgende doen:

Bestel de gratis collecteflyer of collectefolder.

Bestel sieraden die de meisjes gemaakt hebben.

Bekijk een film over het opvangcentrum.

Bekijk de film van het bezoek van Kerk in Actie directeur  aan dit opvangcentrum.

Bekijk project op www.pkn.nl

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. straatmeisjes Ghana of doneer online. Hartelijk dank! Nodig voor dit werk: € 60.000