LJP: De koffer en muziek

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project in Middelburg heeft voor donderdag 18 juli weer een Meditatief Moment, een Miniconcert (beide in de Koorkerk)  en een expositie in de Wandelkerk op het programma staan.

Het Meditatief Moment (aanvang 14.00 uur) wordt verzorgd door Bram de Muijnck die het zal hebben over ‘De koffer staat klaar’.

De koffer staat klaar.

Vanaf de vroegste tijden in de geschiedenis zijn er mensen op pad en onderweg. Op reis met verschillende doelen en naar diverse bestemmingen. De koffer staat symbool voor al die bewegingen op onze aarde.  Enkele redenen van het reizen passeren de revue, met gebruik van beelden. Samen met Sjef Hermans (muziek) en Rezan Habash (gedichten) probeert Bram de Muijnck inhoud te geven aan de ‘Koffer’.

Het Miniconcert wordt deze donderdag (15.00 uur) gegeven door Michelle Pritchard op altviool en Rien Balkenende op  orgel. Zij brengen werken ten gehore van Vieuxtemps, Verne en Brahms.

Michele Pritchard, afkomstig uit Australië, woont sinds enkele jaren in Middelburg. In Australië studeerde ze viool en altviool en haalde verschillende diploma’s aan het Conservatorium van Sydney en de Universiteit van Tasmanië. Ze specialiseerde zich in kamermuziek en was deelnemer aan diverse concerten. Ze maakte ook deel uit van een ensemble dat een tour door Europa maakte. In Zeeland aangekomen deed ze al snel haar Master examen altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarvoor ze cum laude slaagde.  Ze treedt onder andere op in het ‘Mostly Modern Festival’ dat sinds 2022 bestaat. Met Rien Balkende gaf ze eerder al een aantal concerten.

Michelle Pritchard en Rien Balkenende.

Rien Balkenendestudeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma Uitvoerend Musicus orgel in 1984 in de Grote Kerk in Dordrecht. Hij was 10 jaar verbonden als organist aan de Gasthuiskerk te Zierikzee. Hij is pianodocent aan de Zeeuwse Muziekschool en heeft een eigen orgel- en pianopraktijk. Sinds 2019 is hij organist van de Koorkerk in Middelburg, waar hij ook regelmatig concerten geeft. Balkenende is een veelgevraagd begeleider voor Kamermuziek. Als continuo speler is hij betrokken bij de uitvoering van o.a. Bach-cantates. Daarnaast werkte hij mee aan verschillende CD-opnames.

In de torenvoet van de Lange Jan is de tentoonstelling te zien van Marijn Kluifhout. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.