Coronaproof actief tijdens Pasen

VLISSINGEN – Ondanks de beperkende coronamaatregelen zijn er deze week en komend weekend veel plaatselijke Paasinitiatieven in de classis Delta: van een Passion, wandelingen en heel veel PaasChallenges tot een online concert. Een overzicht van coronaproof Paas-activiteiten in de Delta. (op alfabetische volgorde). De PaasChallenges zijn apart vermeld.

Dreischor

Vanuit de Adriaanskerk in Dreischor wordt zaterdag 3 april van 19.30 uur een concert uitgezonden met als thema Rond Pasen. Klik hier

Heenvliet

In Heenvliet is van 20 maart tot en met 5 april een verhalen- en fietspuzzeltocht De Weg door Jeruzalem te maken. De speurtocht is met name geschikt voor ouders met jonge kinderen. Het verhaal van opa Knoest past mooi bij het thema van de Veertigdagentijd. De verhalen-speurtocht start bij het Trefpunt. Klik hier.

Hoek

De Protestantse gemeente in Hoek houdt zaterdag 3 april vanaf 19.30 uur een speciale Stille Zaterdagdienst met Een Liefdeslied, gebaseerd op de teksten van de Matthëuspassie van J.S. Bach. Klik hier.

Koudekerke

In Koudekerke beginnen op Goede Vrijdag drie wandelingen voor kinderen door het Verhaal van Pasen. Klik hier.

Ooltgensplaat

In de Stille Week gaat de gereformeerde kerk in Ooltgensplaat op zoek naar stenen die je even stilzetten. Struikelstenen die je aandacht vragen voor wat er in Jeruzalem gebeurd is met rabbi Jezus van Nazareth. Hij, Gods Zoon vraagt je om te knielen en je hoofd te buigen voor zijn lijden en zijn sterven. Struikelstenen – als een herinnering. Als een teken van je geloof en je verbondenheid met Hem. Klik hier.

Oost-Souburg

Op de website van de pg Oost-Souburg staan zeven filmpjes (voor elke dag een) met verhalen over Jezus op zijn weg naar Pasen. Ook wordt uitgelegd hoe je thuis een Palmpaasstok kunt maken. Klik hier.

Oud-Beijerland

Hervormd Oud-Beijerland houdt zaterdag 3 april vanaf 10.30 uur een Paas Sing-in die online is te volgen via Kerkradio en livestream. De Sing-in vanuit de Dorpskerk heeft als thema Jezus Overwinnaar. Klik hier.

Ouddorp

De Activiteitencommissie van de Hervormde Kerk in Ouddorp houdt zaterdag 3 april een Paasbrunch. De opbrengst is voor de kerk. Klik hier.

Terneuzen

In Terneuzen werd een aantal meiden zo geïnspireerd door de landelijke Passion dat ze dachten: dat kunnen en willen we hier in Terneuzen ook doen. Ze namen de regie, zochten spelers, sprekers en locaties. Als basis namen ze de originele tekst en o.a. via Zoom werden er gezamenlijke eigentijdse liederen ingezongen. Zo horen we het bekende Zwart Wit van Frank Boeijen en Door de wind van Miss Montreal. Ze betrokken iemand bij het project die superhandig is met de camera en die filmde en edite erop los. Deze week kwam de ca. 30 minuten durende film klaar. Donderdag 1 april is deze te zien aansluitend op de vesper via kerkdienstgemist.nl.

Wolphaartsdijk

Ook de PG Wolphaartsdijk maakte voor de jongste gemeenteleden een alternatieve route voor de PaasChallengeroute. Deze speurtocht met puzzels en verhaaltjes is vooral gericht op jonge kinderen. Klik hier.

PaasChallenge

Veel gemeenten doen dit jaar ook mee aan de speciale PaasCHallenge 2021 (Klik hier) Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling… Opeens loop je niet meer in je eigen stad of dorp, maar door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Welkom bij de PaasChallenge 2021!

Axel

Zaterdag 3 april: Startplaats is: Zuivelstraat 1, Stichting ‘t Huus. In de etalage hangt de eerste QR code. Klik hier om je op te geven.

Anna Jacobapolder

Anna Jacobapolder houdt van 27 maart t/m 5 april de PaasChallenge.  Je kunt zelf een dag en tijd kiezen om de wandeling te maken, maar je wordt wel geadviseerd om overdag te lopen. Geef je op bij Meta (06-16944785) of Erna (06-10068855) van wie je verdere instructies krijgt.

Heenvliet-Geervliet-Zwartewaal

De PaasChallenge is in Heenvliet-Geervliet-Zwartewaal in de vorm van een fietspuzzeltocht te maken van zaterdag  27 maart t/m maandag 5 april. De PaasChallenge start in de voortuin van Bernhardlaan 14. Daar vind je een doos met alle spullen die je nodig hebt voor onderweg. Zelf moet je zorgen voor een telefoon met QR-code scan app. De PaasChallenge eindigt bij de kerk van Geervliet. Klik hier.

Maasdam

Maasdam houdt de PaasChallenge van woensdag 31 maart tot en met Tweede Paasdag 5 april. Deze PaasChallenge is geschikt voor jong en oud en bestaat uit een combinatie van een QR-code speurtocht en een escaperoom. Klik hier voor meer info en opgeven.

Rilland

De Levensbron in Rilland doet ook mee aan de Paaschallenge van 2 april t/m 5 april. Startpunt is De Kist, Cromvlietstraat 30, Rilland. De locaties zijn bereikbaar tussen 8 en 18 uur. De PaasChallenge is bedoeld om als gezin te lopen of zelfstandig en in tweetallen vanaf 13 jaar.  Klik hier.

Tholen Ichthuskerk

Je kunt in Tholen op vier dagen meedoen aan de PaasChallenge: maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 maart en zaterdag 3 april. Klik hier om je in te schrijven voor een tijdslot. Om het coronaproof te houden start iedere deelnemer/groepje (een of twee personen of een huishouden) 15 minuten na elkaar. De route begint op de Markt. Klik hier.

Wolphaartsdijk

In Wolphaartsdijk is de PaasChallenge te maken van zaterdag 27 maart t/m zaterdag 10 april. Je kiest vooraf één van de vier historische figuren uit de tijd van Jezus. Eigenlijk zijn het dus vier tochten in één omdat je elke karakter apart zou kunnen spelen.

Wie dat wil kan onderweg een foto maken en die insturen. Later worden alle foto’s getoond. Klik hier.

Thomaskerk Zierikzee

Ook de Thomaskerk in Zierikzee maakte een PaasChallengeroute. Klik hier.

Zonnemaire

In Zonnemaire is de PaasChallengespeurtocht door en voor het hele dorp en voor alle leeftijden. Het spel wordt in ieder geval gespeeld op Eerste Paasdag (4 april), maar ook andere data zijn mogelijk. Bijbelkennis is niet nodig. Het spel duurt ruim een uur. Voor de jongste deelnemers: kleur de paashaas en lever deze in bij de start voor een leuke prijs. Je kunt je tot 2 april opgeven via kladderkerk@hotmail.com. Vermeld ook je telefoonnummer, aantal deelnemers en voorkeur tijdstip. In overleg wordt de tijd afgesproken. Deze speurtocht wordt georganiseerd door het team van Kladderkerk Zonnemaire (Nicky Loman, Anthonet de Bree, Rianne de Munnik en Marjan Riedijk). Kladderkerk: kerk maar dan anders.