Deel je cake met vluchtelingen!

UTRECHT – Om vluchtelingen die als ‘Nieuwe Nederlanders’ een plek zoeken in onze samenleving een warm welkom te bieden, organiseren tientallen plaatselijke kerken maaltijden voor en met hen. Kerk in Actie wil deze plaatselijke acties verbinden en steunen. Vanwege de coronacrisis is dit jaar voor Wereldvluchtelingendag (20 juni 2020) gekozen voor de actie Deel je Cake. Kom met ons in actie en Deel je Cake!

Toon je betrokkenheid op Wereldvluchtelingendag. Bak een cake, appeltaart of cupcakes, en breng die bij een vluchteling of migrantengezin bij jou in de buurt. Of geef het af bij het AZC (dan even bellen van tevoren). Vraag je gemeenteleden, vrienden, kennissen, mee te doen.

Voedselpakketten

Geen tijd om te bakken? Geef dan aan Kerk in Actie, IBAN NL 89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Deel je cake. Van de opbrengst kopen wij voedselpakketten voor ongedocumenteerden in Amsterdam, en helpen vluchtelingen wereldwijd.
We bedanken de kerk in Zuidhorn voor dit leuke idee. Maak alstublieft ook een foto van je cake en stuur die naar info@kerkinactie.nl. Enthousiast geworden om mee te doen? Aanmelden kan hier.

Geweldig idee

Shadi Haddad, afkomstig uit Syrië, over deze actie: ,,Het is een geweldig idee voor mensen van de kerk om naar nieuwkomers te gaan om een appeltaart te geven die ze zelf hebben gemaakt. Voor nieuwkomers betekent dit veel meer dan alleen een appeltaart of cake. Het betekent dat iemand aan je denkt, om je gevoelens geeft en voor je bidt. Dat geeft ook de kinderen van de nieuwkomers een heel fijn gevoel. Zo ervaren ze dat ze niet alleen zijn en dat ze hier in Nederland een grote familie hebben. In onze Syrische cultuur is het erg prettig om iemand een simpel cadeau te geven als je hem bezoekt, en dit cadeau wordt waardevoller als je het zelf hebt gemaakt. Ook zou het voor kerkleden leuk zijn om de nieuwkomer een leuke kaart te geven met de boodschap ‘Welkom in Nederland’. Dan zal de nieuwkomer altijd onthouden, wanneer hij naar deze kaart kijkt, dat hij vrienden heeft die van hem houden en hem het gevoel willen geven dat hij thuis is. Dit is erg belangrijk voor de nieuwkomer om zich zelfverzekerd te voelen en in staat te zijn echt te integreren”.
Lees het levensverhaal van Shadi Haddad en hoe de kerken in Delft hem helpen zich thuis te voelen.

Downloads

• Gerdie Klaassen uit Zuidhorn (Gr.) vertelt in Draaiboek voor Deel je Cake hoe zij de actie Deel je Cake hebben aangepakt.
• Download ook Liturgiesuggesties zondag 21 juni 2020

Deel je Tafel

Gelet op het advies van de rijksoverheid over corona voor religieuze en levensbeschouwelijke bijeenkomsten en het protocol met coronamaatregelen van de Protestantse Kerk in Nederland adviseren we voorlopig geen Deel je Tafel maaltijden te houden.

Bron: KerkinActie.nl