Derde Ringzondag Zeeuws-Vlaanderen in Aardenburg

AARDENBURG – De Ring Zeeuws-Vlaanderen houdt 26 mei 2019 in Aardenburg de derde Ringzondag. De kerkdienst op deze zondag wordt de  ‘Baafse Beleving’ genoemd. De dienst begint om 10.00 uur in de Sint Baafskerk (St Bavostraat) in Aardenburg.

‘De Baafse Beleving is een kerkdienst, waarin de gebruikelijke kerkelijke elementen ondergeschikt worden gemaakt aan wat naar onze opvatting het belangrijkste is in de kerkdienst: het Woord en de muziek. Het woord betreft een inspirerende vertelling, gebaseerd op een Bijbelverhaal. Het gaat erom dat je wordt geraakt door de vertelling en door de muziek. Met andere woorden: het gaat om beleving. De Baafse Beleving zou je een concert in liturgische setting kunnen noemen of een concert met een verhaal.
Op 26 mei draait het in de vertelling om Ismaël en de gespannen relatie met Izaäk. Kinderen van één vader, maar met verschillende moeders.
Er is een bittere scheiding, maar ook schijnt er licht aan het einde van de tunnel. Ds. Edward van der Kaaij heeft de intentie om het prachtige bijbelse verhaal te vertolken. Ad van de Wege tekent samen met de Belgische hoboïst Luk Callens (Antwerpen) voor de muziek.
Toegang gratis. Een donatie ter bestrijding van de kosten is mogelijk via de collecte.