Ds Van der Maas ‘getroffen en verrast’ door initiatieven gemeenten

WEMELDINGE – Delta-classispredikant ds Arie van der Maas heeft dinsdag 17 maart 2020 in een brief aan de gemeenten in de classis Delta van de Protestantse Kerk zijn lof en waardering uitgesproken voor de grote mate van creativiteit, flexibiliteit en het verantwoordelijkheidsgevoel dat door vrijwel alle gemeenten in de classis aan de dag wordt gelegd in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Mede namens het breed moderamen laat hij weten daardoor ‘getroffen en verrast’ te zijn.

Naast wat iedere gemeente zelf op zondagmorgen, veelal langs digitale weg, aanbiedt, is gezocht naar een ‘classicale’ aanvulling, zeker voor (kleine) gemeenten die minder digitale faciliteiten hebben. Op initiatief van enkele voorgangers op de Bevelanden (Ring Goes) is besloten om komende zondag 22 maart vanaf 10.00 uur een speciale dienst vanuit de Mozeskerk in Biezelinge live uit te zenden via deze website. In overleg met het breed moderamen en de leiding van de Ring Goes kreeg het plan binnen 48 uur gestalte. De voorgangers in deze dienst zijn naast classispredikant Van der Maas, ds. Douwe de Roest, predikant van de Mozeskerk, ds. Dick Steenks (Wemeldinge) en ds. Karin van den Broeke (Wissenkerke), beiden lid van de Ringleiding. Verder wordt meegewerkt door een ouderling van dienst, een organist, een pianist en vier zangers. Deze dienst zal worden uitgezonden via Kerk-TV van de Mozeskerk en worden gestreamd via www.gelovenindedelta.nl. Zie de komende dagen voor concrete info deze website.

Het plan is om op de volgende zondagen telkens vanuit een andere Ring een dergelijke dienst te houden, die live via de classiswebsite gevolgd kan worden. Zondag 29 maart komt deze classicale internetdienst vanuit de Ring Hoeksche Waard.