Help Sulawesi via Kerk in Actie

De tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi heeft waarschijnlijk aan duizenden mensen het leven gekost. Het rampencentrum verwacht dat het dodental de komende dagen snel zal stijgen. Lokale christelijke hulporganisatie zijn met de steun van Kerk in Actie bezig met het verlenen van de eerste noodhulp. Klik hier wanneer je een gift wilt geven

In de stad Palu, met zeker 350.000 inwoners, was een strandfestival aan de gang, toen de aardbeving zich voordeed. Een tsunami met een golf van 2 meter hoog raasde over het land. Lokale partners van Kerk in Actie verlenen eerste hulp. Samen met de Indonesische overheid brengen ze de situatie in kaart en proberen ze de communicatie op gang te brengen. Er is nu al een grote behoefte aan voedsel, drinkwater, schuilplaatsen en medische ondersteuning.

Vervoer van hulpmiddelen en communicatie blijken lastig. Wegen zijn afgesloten en veel gebouwen en stroomverzieningen zijn beschadigd. Lokale kerken en hulpverleners nemen de eerste noodhulp op zich. De kerken in Palu zijn open voor de opvang van vluchtelingen/daklozen. In andere delen van Indonesië komen kerken samen voor gebed en troost. In Tenena werd zondag een grote interreligieuze gebedsdienst gehouden.

Klik hier voor actuele informatie over de hulp van Kerk in Actie