Primeur voor Ring De Bevelanden

BIEZELINGE – Het land dat de ZWO-commissies in de classis Delta de komende jaren zullen steunen is Colombia. Dat werd donderdag 16 maart bekendgemaakt tijdens de ringavond van de Ring De Bevelanden in de Mozeskerk in Biezelinge.

Daarmee had de ring De Bevelanden een primeurtje. Nic Rijnbende, consulent van Kerk in Actie hield een presentatie over het nieuwe actieland van het classicale ZWO-project. Onder het motto Samen in Actie met Colombia vertelde hij een en ander over Colombia. Hij ging daarbij wat dieper in op de uitdagingen waar Colombianen zich mee geconfronteerd zien. Zo is daar schrijnende armoede naast schokkende rijkdom, onveiligheid en huiselijk geweld en hebben inheemsen, Afro-Colombianen en Venezolanen te maken met veel onrecht.

De nieuwe projecten waar ZWO zich op zal richten zijn:

1 duurzame agrarische ontwikkeling door Afro-Colombianen

2 het opleiden van kansarme jongeren voor de horeca

3 het opleiden van sociaal bewogen predikanten

De Ringavond, die begon met een gezamenlijke maaltijd, stond geheel in het teken van Zending-Werelddiaconaat-Ontwikkelingssamenwerking met als titel ‘Zoeken naar gerechtigheid’. Ds Karin van den Broeke, programmaleider Kerk in Actie, ging met de aanwezigen in gesprek over dit onderwerp. Theanne Boer van de Ring De Bevelanden hield een inleiding over eerlijk kerk-zijn: met de ene hand geven en met de andere hand nemen.

De volgende bijeenkomst van de Ring De Bevelanden is op 31 oktober. Inleider is dan classispredikant ds Arie van der Maas over ‘Als de gemeente klein en kwetsbaar wordt’.