Ring De Bevelanden houdt Ringavond over ‘Veilige Gemeente’

WOLPHAARTSDIJK – De Ring De Bevelanden houdt woensdagavond 11 mei 2022 in de Nicolauskerk in Wolphaartsdijk een Ringavond over ‘Veilige Gemeente’.

In een kerkelijke gemeente zou iedereen zich veilig moeten voelen. Maar helaas is dat niet altijd zo. Machtsmisbruik, ongewenste intimiteiten en onveilige situaties komen ook in de kerk voor. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn als zo’n situatie zich voordoet.

De gebeurtenissen rondom The Voice of Holland maken pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen gelijkwaardig en respectvol met elkaar omgaan en misbruik van macht en vertrouwen tijdig wordt gesignaleerd en aangekaart. Maar hoe herkennen we die signalen en hoe kaart je zoiets aan? Wat is de juiste procedure? Wat zijn de kenmerken van een veilige gemeente en wat kunnen we daar zelf aan bijdragen?

Classispredikant Arie van der Maas en Anneloes Steglich, vertrouwenspersoon van Ring Walcheren leveren een inhoudelijke bijdrage. Ook stellen we twee vertrouwenspersonen aan u voor die door PG Goes zijn aangesteld maar ook beschikbaar zijn voor de andere gemeenten binnen de Ring De Bevelanden.

De Ringavond begint om 19.30 uur met koffie en eindigt om 21.45 uur met een korte viering.

Aanmelden kan via ringdebevelanden@gmail.com. Vermeld daarbij het aantal personen en de naam van uw gemeente.