Ring Haringvliet wisselt via livestream ideeën uit voor Kerst

Wegens te weinig inbreng vanuit de gemeenten is besloten de digitale Ringavond geen doorgang te laten vinden.

HELLEVOETSLUIS – De Regiegroep Ring Haringvliet/SaGe belegt woensdag 25 november 2020 een digitale Ringbijeenkomst (een cluster) om ideeën te delen hoe Kerst dit jaar kan worden gevierd als kerk en gemeenschap.

Wat merkt het dorp ervan dat wij in de kerk Kerst vieren? Grote evenementen kunnen geen doorgang vinden. De normaal vaak uitpuilende kerstnachtdiensten zullen een ander effect sorteren als het digitaal is. De massale bijeenkomsten met ouderen, jeugd, de verenigingen en kringen en wat al niet meer zullen allemaal stil liggen of zo bescheiden plaatsvinden dat de specifieke karakters ervan ver te zoeken zijn. Er worden dit jaar geen extra plaatsen op Eerste Kerstdag ingeruimd voor die dorpsgenoten die juist dan ter kerke gaan. De Kerstwandeling in het dorp is afgelast. Maar wat kan dan wel? Waar zien wij de mogelijkheden en de kansen in plaats van dat we de belemmeringen en onmogelijkheden blijven zien.

Handige links: Kerstchallenge 2020, Advent en Kerst, Nieuw vuur voor de kerstconferentie (27-30 december online) en interactieve kerstvoorstellingen (Met kinderen op weg!)

Anders samen, toch samen kerk zijn!

Om elkaar te inspireren en motiveren wordt met enkele gemeenten woensdagavond live vanuit de Petrakerk in Hellevoetsluis, en verder via de livestream en chat met elkaar in discussie gegaan, zodat er iets ontstaat van wederzijdsheid. Zo kunnen de deelnemers elkaar aanmoedigen het goede te zoeken voor het dorp waar we kerk zijn (ons hoofdthema).

De clusterbijeenkomst in de Petrakerk (Cornelis van Kleiburgstraat 4) in Hellevoetsluis kan door maximaal 15 mensen worden bijgewoond. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De livestream vanuit de kerkzaal naar de huiskamers begint om kwart voor acht en duurt tot negen uur. Het is de bedoeling van de organisatie dat kerkenraad/kaderleden van uw gemeente in kleine groepjes van 3 of 4 personen in huiskamers de avond meebeleven. Zo kan men op een nieuwe manier elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

Klik hier om in te loggen.

We starten met een geloofsgesprek olv ds. Dick ter Horst, lid van de Regiegroep. Daarna delen 4 gemeenten met ons wat er in hun gemeente op de rol staat / wat ze loslaten en wat juist bijzonder wordt. Vervolgens wordt het gesprek met elkaar aangegaan en wordt de inhoud met de praktijk verbonden, kortom een echte Ringbijeenkomst (gezamenlijk cluster).

Kerk zijn op het dorp: deel ervaringen

De Ring Haringvliet heeft daarnaast een idee om via deze website, gelovenindedelta.nl ervaringen te delen over Kerk zijn op het dorp. Via mail naar gelovenindedelta@gmail.com kunt u reacties, ervaringen en ideeën sturen, waarna de webredactie deze samenbundelt, zodat iedereen er kennis van kan nemen. Zo kunnen we een platform voor elkaar zijn, want ‘Kerk zijn op het dorp is niet een hobby en ook niet voor drammers: het is uiting geven aan de opdracht zout en licht te zijn in onze omgeving. Door de Here uitgezonden te worden’, schrijft de Regiegroep. (U kunt meer over dit onderwerp lezen in ‘Woord en Weg’ (gratis abonnement PKN).)