Ring Hoeksche Waard bespreekt kansen kleine gemeenten

NUMANSDORP – Ook de Ring Hoeksche Waard buigt zich over de problematiek van kleine, kwetsbare gemeenten. Dat gebeurt op woensdag 15 november in kerkelijk centrum De Voorhof, Torenstraat 16 in Numansdorp, aanvang 18.00 uur.

De bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd, waarbij de deelnemers uit de verschillende gemeenten in de Hoeksche Waard onderling de contacten kunnen aanhalen.

De classis Delta heeft alle mogelijkheden en scenario’s voor kleine, kwetsbaar wordende gemeenten op een rij gezet. Er blijkt veel meer mogelijk dan velen denken, en met wat creativiteit en samenwerking kan een kleine gemeente nog lang present blijven op het dorp. De classis Delta maakte daartoe in april 2022 de brochure ‘Als de gemeente klein en kwetsbaar wordt’. Op voorhand hebben de stuurgroep Ring Hoeksche Waard en de Stuurgroep Lokaal kerk-zijn in de Hoeksche Waard de deelnemers enkele vragen toegestuurd, waarover tijdens de bijeenkomst wordt gesproken. Klik hier om de brochure te downloaden.

De bijeenkomst is bedoeld voor ambtsdragers, taakdragers en geïnteresseerde gemeenteleden. Inmiddels hebben zich ruim veertig deelnemers aangemeld.