Ring Schouwen-Duiveland in gesprek over antisemitisme

BRUINISSE – De Ring Schouwen-Duiveland=Tholen-Sint Philipsland houdt woensdagavond 29 mei in Bruinisse een thema-avond over antisemitisme. Onder het motto: ‘De kerk mag niet zwijgend toekijken’ gaan de gemeenten uit de Ring met elkaar in gesprek.

Spreker van deze  avond is dr A.A.A. Prosman uit Amersfoort. Dr Prosman is emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk en onder meer auteur van het boek ‘De onverwerkte holocaust’. In dit boek pleit hij voor een grondige bezinning binnen de theologie van de Protestantse Kerk over de cultuur waarbinnen de Holocuast kon plaatsvinden. In het boek houdt dr Prosman de kerk een confronterende spiegel voor.

Dr Prosman zal tijdens de avond een aantal brandende vragen rondom antisemitisme aan de orde stellen en laten zien hoe we vandaag de dag hiermee als kerk kunnen omgaan. De aanwezigen kunnen ook met elkaar in gesprek gaan over het onderwerp.

De Ringavond is 29 mei in gebouw Ichthus, Kerkplein 1 (naast de kerk) in Bruinisse. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Opgeven is niet nodig. De ringleiding ziet graag vanuit iedere Ringgemeente een aantal mensen komen, zodat de Ring ook echt de plek is waar het geloofsgesprek tussen de gemeenten plaatsvindt.