Ring Schouwen-Duiveland-Tholen

Ring Schouwen-Duiveland/Tholen laat jongeren aan het woord

NIEUWERKERK – De stuurgroep van de Ring Schouwen-Duiveland en Tholen houdt 29 januari 2020 in kerkcentrum Punt 3 in Nieuwerkerk een bijeenkomst met als thema ‘Nieuwe vormen van kerk-zijn: de jongeren aan het woord’.

De jongeren die tijdens de Ringavond aan het woord zullen komen: (vlnr) Juliëtte Kosten, Estée Lindhout, Jonathan Storm, Ann Braber, Arjen Breeman en Lize Landman

We zeggen vaak dat de jeugd de toekomst heeft, maar wat vinden zij daar zelf van? Wat verwachten jongeren van de kerk van morgen? Waar zouden zij zich voor willen inzetten? Welke dromen, verlangens en ideeën hebben jongeren als het gaat om de kerk van morgen?
In deze bijeenkomst willen we niet praten over, maar praten mét de jongeren. Beter gezegd: we laten hen aan het woord, en aan ons is het om te luisteren. Jongeren uit Zierikzee, Haamstede, Renesse en St. Philipsland komen aan het woord. Zou het onze blik op de toekomst van de kerk nieuwe perspectieven geven? Jeugdwerker Leontien Slabbenkoorn-de Muijnck (PG Terneuzen) zal vanuit haar ervaringen met de jeugd, reflecteren op wat er gezegd is.
Graag aanmelden bij dhr. Overduin: overd528@planet.nl.
De bijeenkomst, die bedoeld is voor kerkenraadsleden en gemeenteleden, begint om 19.00 uur met koffie/thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur.