Ring Walcheren bijeen over jeugd en jongeren in de kerk

KOUDEKERKE – De Ring Walcheren houdt donderdag 11 mei in de Michaëlskerk in Koudekerke een ontmoetingsbijeenkomst voor kerkenraadsleden én gemeenteleden. Thema van de avond is ‘Jeugd en Jongeren in de kerk’.

Het onderwerp Jeugd en Jongeren in de kerk wordt ingeleid door Christiaan van Mourik, jeugdouderling van de PG Nieuwland/Ritthem. Hij zal het hebben over vragen als waar zijn de jongeren, tieners, jongvolwassenen en kinderen in de kerken en wat we kunnen doen om jongeren in de kerk te houden. De kernwaarden van het boek ‘Samen Jong’ spreken hem erg aan: hoe kunnen wij een kerk van jong en oud worden, anders gezegd: Samen Jong! Jongeren hebben mensen nodig die hen zien en naar hen luisteren, zoals ook Jezus kinderen op de eerste plaats stelde.

De ontmoetingsavond in Koudekerke begint om 19.15 uur met inloop met koffie en thee. Na de inleiding van Christiaan van Mourik is er pauze, waarna de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan over de vraag hoe de relatie met jeugd en jongeren in de kerk kan worden versterkt of hersteld.

Na de sluiting rond kwart voor tien is er een informeel samenzijn met een drankje.