Viering 600 jaar kerkwijding Grote of Maria Magdalenakerk Goes

GOES – In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes wordt donderdagavond 8 juni 2023 met een oecumenische vesper en een lezing van Stijn Fens 600 jaar kerkwijding herdacht van de toenmalige katholieke Maria Magdalenakerk. Na de Reformatie werd de Grote of Maria Magdalenakerk bezit van de protestantse gemeente Goes. Pal tegenover deze kerk verrees een katholieke Maria Magdalenakerk.

Met als thema ‘Een huis waar God wil wonen?!’ wordt stilgestaan, gebeden, gesproken en ontmoet. Vragen als: waar komen we vandaag; waar staan we met elkaar; waar gaan we naar toe staan centraal.

In oecumenisch verband wordt met een feestelijke vesper (aanvang 19.00 uur) de kerkwijding herdacht. Voorgangers zijn ds Nelleke van der Linden en pater Thaddy de Deckere. Muzikale medewerking wordt verleend door de Maria Magdalena Cantorij van de Grote Kerk onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz en de Schola van de Damiaanparochie onder leiding van Wim Boer.

Na de vesper en koffie/theepauze spreekt Stijn Fens vanaf 20.30 uur over ‘Het huis waar God wil wonen?!’ Stijn Fens is schrijver/journalist en schrijft columns in dagblad Trouw over kerk en levensbeschouwing, over mensen die hij daarin ontmoet. Fens is van katholieken huize en kenner van de ontwikkelingen binnen de huidige kerken. De kerk van Rome, de oecumene, de kerk in een klein dorp, de kerken in onze stad, de mensen die er zwoegen, vieren en bidden. Over dat huis van God zal Stijn spreken en een zaalgesprek aangaan.

De oecumenische vesper en de lezing zijn georganiseerd door de Protestantse Gemeente Goes en de Parochiekerngroep van de rk H. Maria Magdalenakerk Goes.

Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.