Welkom in de nieuwe Herberg in Vlissingen

VLISSINGEN – De nieuwe Herberg in Vlissingen opent zaterdag 23 oktober 2021 aan de Branderijstraat 3 in Vlissingen haar deur voor een gastvrije ontvangst voor iedereen die zin heeft in een kop koffie of thee en een praatje.

De nieuwe Herberg in Vlissingen is gevestigd in het kerkkantoor van de Sint Jacobskerk.

De oude Herberg was zeven jaar lang gevestigd aan het Bellamypark in Vlissingen. Omdat het financieel niet mogelijk was voor de Protestantse gemeente Vlissingen om het gebouw open te houden voor activiteiten, is besloten het oude kerkkantoor naast de Sint Jacobskerk om te bouwen tot een nieuwe Herberg. Vrijwilligers hebben de vergader- en activiteitenruimte aangepakt, zodat die met trap en traplift bereikbaar zijn. Op de benedenverdieping is een gastvrije huiskamer gerealiseerd, waar zowel ontmoeting als de organisatie van activiteiten mogelijk is.

Activiteiten

Elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag is ontmoetingscentrum de Herberg van 13.30 uur tot 16.30 uur open. Op woensdagmiddag is de Herberg open voor mensen die breien voor een goed doel. Donderdagmiddag is spelletjesmiddag. De derde donderdag van de maand is het Bingo, de andere dagen zijn er wisselende spelen zoals dammen, schaken, rummikub of sjoelen.

Op vrijdagochtend blijft de ruimte in gebruik als kerkkantoor.

Op vrijdagmiddag is het wekelijkse digicafé in de bovenzaal. Er wordt dan hulp geboden bij laptop, tablet of smartphone.

Er staan ook alweer speciale bijeenkomsten op het programma van De Herberg:

Woensdag 3 november, 19.30 uur: ds Neeltje Köther-Middelhoek geeft een lezing over pöezie in het liedboek. Tussen de liederen staan prachtige gedichten voor allerlei gelegenheden. Gedichten die troosten, die je laten glimlachen of aan het denken zetten.

Zaterdag 6 november, 13.00 uur: Kloostermiddag in de Sint Jacobskerk. De middag begint met een eenvoudige lunch en eindigt om 16.30 uur met een vesper. Informatie en aanmelding voor de kloostermiddag bij Anneloes Steglich. (altsteglich@gmail.com)

Meer informatie is te vinden op www.pkn-vlissingen.nl

Lees ook: De Herberg sluit de deuren, maar de activiteiten gaan door