Cantatekaravaan gaat weer on tour

GOES – Ook dit jaar gaat de inmiddels bekende cantatekaravaan in april en mei on tour langs verschillende dorpen en steden in Zeeland. Ditmaal is gekozen om een inspirerende muzikale reis te maken met Johann Sebastiaan Bach. In april doet de cantatekaravaan Wemeldinge, Dreischor en Yerseke aan en in mei Goes, Brouwershaven en Kruiningen.

Onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz worden de prachtige Missa in A-dur BWV 234 en de ontroerende Cantates BWV 125 en BWV 67 ten gehore gebracht. In de tijdloze schoonheid van Bach’s muziek staan optimisme en vreugde van het Paasverhaal centraal. Het is een reis van hoop en jubel, een ode aan het leven zelf, met een opbeuren en inspirerende boodschap.

De cantatekaravaan bestaat uit een groot professioneel koor, orkest en solisten die gespecialiseerd zijn in de historische uitvoeringspraktijk. Het veelzijdige repertoire heeft een focus op de cantates van Bach, met daarnaast cantates van Graupner, Telemann, Pucklitz en Schütz. De cantatekaravaan kiest er bewust voor om in kleine, verstilde dorpen, waar veel voorzieningen zijn verdwenen, op te treden in de oude monumentale kerkjes. Vaak zijn het eeuwenoude monumenten met unieke orgels, een fraaie akoestiek en bijzondere architectuur. De formule om op deze manier muziek dicht bij de inwoners te brengen bleek al succesvol tijdens de eerdere twee edities van de cantatekaravaan.

Concerten

De concerten zijn op de volgende data:

Zaterdag 6 april, 15.30 uur: Wemeldinge, Maartenskerk
Zaterdag 6 april, 20.00 uur: Dreischor, Adriaanskerk
Zondag 7 april, 10.00 uur: Yerseke, Odulphuskerk
Zaterdag 18 mei, 15.30 uur: Goes, Maria Magdalenakerk
Zaterdag 18 mei, 20.00 uur: Brouwershaven, Nicolaaskerk
Zondag 19 mei, 10.00 uur: Kruiningen, Johanneskerk

Info en tickets: Maria Magdalena Cantorij | Goes Tickets (stager.co)

De cantatekaravaan onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz.