Ds Arenda Haasnoot naar Spijkenisse-De Brug

SPIJKENISSE – De Protestantse gemeente De Brug in Spijkenisse heeft in ds Arenda Haasnoot uit Rijnsburg een nieuwe predikant gevonden. Zij zal in Spijkenisse de vacante plaats vervullen die ontstond door het vertrek van ds C.P. Both die in augustus 2018 naar Vollenhove vertrok. Sinds augustus 2020 had De Brug ds Jelle de Kok uit Wilsum als interimpredikant.

Ds Arenda Haasnoot

Ds Arenda Haasnoot werd op 28 maart 1973 in Leiden geboren en groeide op in Katwijk. Zij studeerde theologie aan de RU in Leiden en aan de VU in Amsterdam. Binnen de Protestantse Kerk in Nederland vervulde ds Haasnoot diverse bestuurlijke functies.

Haar eerste gemeente was ’s Gravenmoer, waar zij samen met haar man, ds Jeroen Tiggelman, stond. In 2004 verbond zij zich aan Geldermalsen. In 2005 werd zij lid van de Generale Synode van de PKN, en in 2007 werd zij benoemd tot vicevoorzitter. Met de benoeming van Haasnoot in het moderamen van de Generale Synode was de top van de PKN in meerderheid vrouw.

Omdat voorzitter ds Gerrit de Fijter ziek werd, fungeerde Haasnoot als voorzitter van de synode. In april 2011 verliet zij het moderamen.

In september 2011 volgde haar benoeming als voorzitter van Alpha-cursus Nederland. Zij werd predikant van de gereformeerde kerk van Rijnsburg per januari 2012.

Ze maakte van 2008 tot 2012 deel uit van het panel van het zaterdagavond-radioprogramma Deze Week van de Evangelische Omroep.

Arenda Haasnoot is getrouwd met ds Jeroen Tiggelman. Ze hebben samen drie zoons en twee dochters.

Van haar hand verschenen verschillende boeken: ‘Neem je plaats in. In de tussentijd van Kerk en Koninkrijk’ (november 2011), een oproep aan christenen om in kerk en maatschappij duidelijk een stem te laten horen; ‘Rust & Regelmaat bij God’, een boek over het centraal zetten van de Bijbel in je leven.