Ds Frank Schneider geeft eerste zomermatineeconcert in Ouddorp

OUDDORP – Het eerste matinee-orgelconcert van het zomerseizoen in de Dorpskerk van Ouddorp wordt zaterdag 8 juli verzorgd door ds Frank Schneider uit Breukelen.

Ds Frank Schneider.

Tijdens de open dag in de Dorpskerk (10.00 tot 15.30 uur) bespeelt ds Schneider het monumentale orgel tussen 11.00 en 12.00 uur. Hij zal werken ten gehore brengen van J.S. Bach, Ch.M. Widor, C. Franck en A. Guilmant.

Frank Schneider (17 augustus 1982) begon op 10-jarige leeftijd met orgellessen in Vlaardingen. Hij volgde een opleiding orgel- en kerkmuziek aan het conservatorium van Utrecht bij Jan Raas en Reitze Smits. Vanaf 13-jarige leeftijd was hij als vaste organist verbonden aan verschillende kerken. Daaarnaast was hij dirigent van diverse koren.

Na afronding vn zijn conservatoriumopleiding volgde hij de eenjarige opleiding Zendig en Evangelisatie (niet-westers) aan Bijbelschool de Wittenberg in Zeest, waarna hij theologie ging studeren aan de Theologische universiteit in Apeldoorn. Sinds 2014 is hij als predikant verbonden aan de Nederlandse Gereformeerde Kerk in Breukelen.