Elvis-kerkdienst op Klomppop-terrein in Ovezande

OVEZANDE – Elvisdominee Fred Omvlee uit Monnickendam komt op zondag 26 mei naar Ovezande om op het festivalterrein van Klomppop aan de Nieuwstraat een speciale Elvis-kerkdienst te houden. Tijdens de viering zijn de mooiste gospels van Elvis te horen.

Ds Fred Omvlee was elf jaar toen Elvis overleed. ,,Van rock-’n-roll had ik nog nooit gehoord, ik had net ABBA ontdekt. Maar opeens was Elvis overal op tv. En ik werd fan.” Pas later werd de gospelmuziek van Elvis belangrijk voor hem. ,,Tot dat moment vond ik die maar zoetsappig, maar nu raakte het me. Daar wilde ik iets mee doen.”

Fred Omvlee bij The Pink Caddillac. | foto Wilhelminakerk

Pas toen Omvlee dominee was leerde hij deze gospels pas echt waarderen. ,,Ik besefte: deze grote ster was ook een eenzame zoeker, die rust zocht in helaas verkeerde middelen, maar ook in het geloof en gospels. Mijn verkondiging is: ‘Zelfs als eindig je als Elvis, te jong, depressief, eenzaam, verslaafd: je valt niet uit Gods hand. God houdt van jou’. Dat wil ik laten doorklinken in mijn Elvis-kerkdiensten. Er zijn emoties, maar het is ook luchtig.’’

Iedereen van harte welkom op het Klomppop-terrein om de Elvis-viering mee te beleven. Tijdens de dienst is er kindernevendienst.

De Elvis-viering begint om 10.30 uur. Entree gratis. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting met koffie/thee/fris.