Evensong in Sint Jacobskerk Vlissingen

VLISSINGEN – De Evensingers verzorgen zondag 3 maart een Evensong in de Sint Jacobskerk in Vlissingen, aanvang 19.00 uur.

Evensingers.

De lezingen, passend bij de veertigdagentijd, zijn uit Jeremia 26: 1-16 en Johannes 2: 13-22. Daarin wordt Jezus, net als Jeremia, neergezet als een ware profeet in de tempel. In beide lezingen is de tempel het onderwerp van gesprek. Beide keren is er ook veel volk op de been in de tempel vanwege een feest, maar krijgt een profetie die rechtstreek indruist tegen de feestvreugde. Het wekt ergernis, en daardoor leggen zowel Jeremia als Jezus hun lot in de handen van het volk.

De muzikale invulling van de Evensong omvat Psalm 19 (verzen 8-15) en het anthem “Hail, gladdening light’. De canticles (magnificat en nunc dimittis) zijn van Nederlandse bodem in een zetting van Willem Vogel.

De Evensingers staan onder leiding van Ineke Wijkhuijs-van den Driest, voorganger is ds Martine Bakema en de organist is Jos Vogel.

Na afloop van deze Evensong ontmoet het koor graag de bezoekers om bij een kopje koffie of thee na te praten over de viering.