Actie kerkbalans

Extra actie Kerkbalans om de kerk weer op te bouwen

UTRECHT – Evenals vorig jaar wordt er de komende tijd een extra actie Kerkbalans gehouden met als motto: Help jij de kerk weer opbouwen?

Actie kerkbalansMet Actie Kerkbalans vragen vier kerkgenootschappen hun leden ieder jaar om een bijdrage voor de eigen kerk. Dat zijn de Protestantse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk, de Oud-Katholieke Kerk en de Evangelische Broedergemeente. De afgelopen anderhalf jaar was ook voor de kerken een ingewikkelde tijd.

Kerk-zijn, dat doen we samen. In verbondenheid met God én met elkaar. De afgelopen anderhalf jaar was dit niet vanzelfsprekend. Kerken moesten inventief zijn om juist die verbondenheid vorm te geven in de anderhalve-metersamenleving. Gemeenten en parochies vonden creatieve vormen om elkaar vast te houden.

Inmiddels komen er meer versoepelingen in de coronamaatregelen. Ook voor kerken. Dat geeft hoop: straks mogen we weer! Maar tegelijk heeft de afgelopen tijd veel van kerken gevraagd. Zeker ook financieel gezien. Inkomsten uit bijvoorbeeld collectes en zaalverhuur vielen weg. En creatieve en digitale vormen van kerk-zijn hebben aan de andere kant juist extra geld gekost.

De Extra Actie heeft in veel gemeenten en parochies vorig jaar tot mooie resultaten geleid. Veel kerkleden toonden zich bereid iets extra’s te geven. Ook nu willen we kerkgangers om een extra bijdrage vragen. Want elkaar vasthouden, dat kan alleen samen.

Actie Kerkbalans helpt de Extra Actie te organiseren. Ga daarvoor naar de website en download de materialen.