Heel veel dank voor jullie steun!

MORIA – De oproep tijdens de online kerkdienst van 22 maart 2020 om geldelijke steun voor vluchtelingenkamp Moria op Lesbos heeft tot nu toe al 3000 euro opgebracht. Debora Molenaar, die sinds 2017 met tussenpozen als hulpverlener  op het eiland werkt, appte donderdag 16 april naar classispredikant Arie van der Maas dat ze, ondanks de moeilijke omstandigheden toch een vreugdevolle Pasen hebben gehad. ,,Heel veel dank voor jullie steun!”

De eerste twee dagen was er al €1600,-  gedoneerd. Debora appte dinsdagavond 24 maart dat zij alle gevers heel erg dankbaar is voor het geld, en voor de aandacht en de gebeden die aan haar, haar werk en de vluchtelingen op Lesbos zijn besteed.

,,Maandag 16 maart was er een grote brand in Moria waarbij een jongetje van 7 jaar is omgekomen. De afgelopen week hebben we ontzettend lange dagen gewerkt om alle 200 mensen die alles verloren waren in deze brand nieuwe spullen en huisvesting te geven. Verder maken de corona maatregelen het steeds moeilijker voor ons om ons werk te doen. Sommige vrijwilligers moesten onverwacht eerder naar huis vanwege restricties en nieuwe vrijwilligers kunnen niet komen om dezelfde reden. We hebben dus steeds minder mensen maar het werk blijft even groot… Er is gelukkig nog steeds geen corona in het kamp en we bidden dat dat zo blijft”, zo schrijft ze over de situatie.

De nood in Moria is dus onverminderd groot. Blijf daarom het werk van Debora steunen!

Lees hier het verhaal over Debora en haar werk op Moria.