Inspiratiedag: Intercultureel pionieren

MIDDELHARNIS – Het deelonderwerp ‘Kerk naar buiten’ van de Delta Inspiratiedag richt zich op hoe door kerken verbinding wordt gezocht met mensen in de eigen omgeving en hoe de kerk missionair en diaconaal present kan zijn, oftewel: de kerk op het dorp.

Op tenminste twee plaatsen in de classis Delta worden vluchtelingen geholpen om een nieuw thuis te vinden. Het delen en doorgeven van de Liefde van God voor alle mensen is op beide plaatsen de drijfveer. De pioniersplekken Huis van Vrede (Goes) en GO Church (Goeree Overflakkee) presenteren zich gezamenlijk en geven u de ruimte om vragen te stellen.

Vernieuwend aan de slag met kinderen en jongeren

JOTA Jong  (Oostburg en Breskens) en Kliederkerk en Kids op Zolder (Hoek) zijn twee ontmoetingsplaatsen, waar álle kinderen welkom zijn en waar liefde en aandacht hoog in het vaandel staan. Roeli Donker van Jota Jong en Cor-Elli de Bruijn van Kliederkerk en Kids op Zolder Hoek gaan met u in gesprek tijdens hun workshop. Benieuwd naar mogelijke sleutels om kinderen en jongeren van het dorp of uit de wijk te bereiken, om hen (interactief) te betrekken bij bijbelverhalen, om hen te laten ervaren dat iedereen geliefd en uniek is? Sluit dan aan bij deze workshop.

Kerk op het Dorp

Daarnaast is er inbreng van de Dorpskerkenbeweging door onder anderen Dorpskerkambassadeur Betsy Nobel.

Diaconale presentie

Jonna van de Berge, medewerkster van de Dienstenorganisatie van de PKN (met speciale aandacht voor het thema Diaconale Presentieplekken) geeft een workshop over diaconale presentie. Ze neemt de deelnemers mee in een aantal belangrijke uitgangspunten dit essentieel zijn bij diaconale presentie. Ook besteedt ze aandacht aan een aantal belangrijke lessen die er inmiddels al is geleerd bij de diverse diaconale presentieplekken in ons land.

Samenvattend:
Dit zijn de workshops die over dit onderwerp kunnen worden gevolgd tijdens de Delta Inspiratiedag in Middelharnis op 5 november 2022:

  • Presentatie over ‘intercultureel pionieren’, met medewerking van twee pioniersplekken uit de classis Delta: Huis van Vrede (Goes) en GO Church (Goeree Overflakkee).
  • Presentatie over ‘Vernieuwend aan de slag met kinderen en jongeren’ met medewerking van twee initiatieven uit de classis Delta: JOTA Jong (Oostburg) en Kliederkerk Hoek.
  • Workshop: ‘Kerk op het Dorp’ met medewerking van Betsy Nobel.
  • Workshop: Diaconale presentie (plekken), met medewerking van Jonna van den Berge.

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR HET HOOFDVERHAAL OVER DE DELTA INSPIRATIEDAG.