Inspiratiedag: Jonge generaties

MIDDELHARNIS – De kernvraag van het deelonderwerp ‘Jonge generaties’ draait om het betrekken van jongeren (tot 40 jaar) bij toekomstgericht kerk-zijn. Hoe kunnen we ze inspireren en aanspreken vanuit het geloof zodat zij betrokken willen worden of blijven bij de kerk (ook in de toekomst)? Tijdens de Delta Inspiratiedag in Middelharnis op 5 november 2022 zullen aan de kerk verwante organisaties als HGJB (Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond) en Youth for Christ (YFC) de programmaonderdelen samen invullen met Jong Protestant (JOP).

Missionair jeugdwerk

Al 75 jaar weet Youth for Christ (YFC) het Evangelie te vertalen naar de leefwereld van jongeren. Dat doen ze door heel het land, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Graag vertellen ze over hoe ze dit aanpakken en vormgeven. Ze zijn aanwezig met de YFC-bus en pannakooi zodat de aanwezigen zelf ook iets kunnen ervaren van hun missionaire aanpak.

Geloofsleren jonge generaties

De Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond (HGJB) verzorgt een interactieve, enthousiasmerende workshop boordevol inspiratie en diepgaande kennis rond het thema geloofsleren jonge generaties. Een workshop waar ingegaan wordt op de vraag: ‘hoe vind je in deze tijd aansluiting bij de leefwereld en actuele geloofsvragen van jongeren?’
Toekomstgericht kerk-zijn met Jonge Generaties
In deze workshop gaat het om grote vragen: ‘hoe betrekken we jonge generaties bij toekomstgericht kerk-zijn’ en ‘hoe kunnen we ze inspireren en aanspreken vanuit het geloof zodat zij betrokken willen worden of blijven bij de kerk (ook in de toekomst)?’. Graag gaan we daarover met de deelnemers in gesprek en samen kijken we hoe we iets op het spoor kunnen komen wat kan helpen om antwoord te kunnen geven op deze uitdagende vragen.
Samenvattend:
Workshops die tijdens de Inspiratiedag kunnen worden gevolgd zijn:

  • Missionair jeugdwerk’ met medewerking van Youth for Christ (YFC) met buiten een straatbus en pannakooi en binnen een gesprekstafel om door te praten over dit thema en de diverse mogelijkheden.
  • Workshop over ‘geloofsleren jonge generaties’ en een workshop ‘Gemeente-zijn met jonge generaties’ (groeiplan) – met medewerking van de Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond (HGJB).
  • Toekomstgericht kerk-zijn met Jonge Generaties, tentoonstelling en gesprekstafel met betrekking tot het thema, met medewerking van Jong Protestant.

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR HET HOOFDVERHAAL OVER DE DELTA INSPIRATIEDAG.