Interactieve inspiratieavond over ‘Kerk zijn op het dorp’

HELLEVOETSLUIS – De Regiegroep SaGe van de Ring Haringvliet houdt 9 september 2020 in de Petrakerk in Hellevoetsluis een Inspiratieavond. Thema is ‘Kerk zijn op het dorp…hoe zijn we zout en licht?’, een onderwerp dat voor veel gemeenten in de classis Delta interessant is.

Dorpskerkambassadeur Klaas Touwen zal een inleiding houden en het gesprek aangaan met de aanwezigen. Het onderwerp voor deze avond is gekozen naar aanleiding van het boekje van Jacobine Gelderloos: ‘Sporen van God in het dorp: nieuwe perspectieven voor kerken op het platteland’. Het boek kan met korting worden besteld bij Adrie Stolk amstolk3241@gmail.com. Klik hier om meer te lezen over de dorpskerkenbeweging en hier voor ons interview met Klaas Touwen.

De inspiratieavond is bedoeld voor kerkenraadsleden en betrokken gemeenteleden.

Programma:

Inloop vanaf 19.30 uur

19.45 uur            Welkom en opening en het luisteren naar een lied.
19.50 uur            De Bijbel gaat open bij Mattheüs 5:13-16  Zout en licht is een zijnswijze.
20.00 uur            Inleiding Klaas Touwen: ‘Kerk zijn op het dorp: het is mogelijk!’
20.25 uur            Forumgesprekken met de aanwezigen en via de chat (zie onder).
20.50 uur            Afronding door Adrie Stolk van de regiegroep en afsluiting van de avond met het luisteren naar een lied.

Aangezien het er niet naar uitziet dat op 9 september de beperkende coronamaatregelen al dusdanig zijn versoepeld dat de inspiratieavond massaal kan worden bezocht, heeft de Ring Haringvliet het volgende bedacht:

1 Live: Er zal met een beperkt aantal mensen inhoud aan de inspiratieavond worden gegeven. Als u daarbij aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden bij dick@hartvoordekerk.nl

2 Beeldverbinding: De inspiratieavond wordt via YouTube gelivestreamd. Dit geeft belangstellenden de gelegenheid interactief aan de avond deel te nemen via chats, die worden vertaald naar vragen aan het forum. Zo heeft iedereen vanuit huis inbreng in de discussie. De organisatie hoopt dat er vooral samen vanuit de verschillende gemeenten in de classis Delta naar de beeldverbinding wordt gekeken. Iedereen wordt uitgenodigd om op deze avond in te loggen. Daartoe krijgt u later de gegevens via dick@hartvoordekerk.nl

Klik hier voor het YouTube-kanaal van de Protestantse Gemeente Hellevoetsluis.