Kinderen in Bogotá maakten wenskaarten voor Delta voor Colombia

VLISSINGEN  – De kinderen van het kinder- en jongerencentrum FPT in Bogotá in Colombia hebben speciaal voor de gemeenten in de classis Delta unieke wenskaarten gemaakt. Met de opbrengst van de kaartenverkoop door de gemeenten wordt het project gesteund van Delta voor Colombia – kinderen in achterstandswijken weerbaar maken.

Dat valt te lezen in de nieuwsbrief van de ZWO-commissie Delta. De dubbele filigraan-wenskaarten (9×13 cm) hebben een blanco binnenzijde, met op de achterkant een stickertje met het logo van FPT. De kaarten zijn kosteloos te bestellen en worden geleverd inclusief een envelopje en verpakt in cellofaan. Ze zijn te bestellen per 10 stuks, met een minimale hoeveelheid van 50 stuks. Bestellen via zwocommissie.delta@gmail.com Vermeld daarbij het aantal, de naam van de gemeente en het afleveradres. De kaarten worden geleverd via Post.NL.

De bedoeling is de kaarten in de gemeenten te verkopen. De verkoopprijs mag door de gemeente zelf worden bepaald (de adviesprijs is ca € 3,50 per kaart). De opbrengst kan worden overgemaakt op IBAN-nummer NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht onder vermelding van projectnummer K 09109249, wenskaarten FPT.

Bezoek Jeannet Bierman

De nieuwsbrief blikt verder onder meer terug op het bezoek van Jeannet Bierman aan de classis Delta. Zij doceert praktische theologie aan de universiteit in Cali. Er wordt ook een tekst bij de nieuwsbrief geleverd, die kan worden gebruikt voor acties voor het project ‘Sociaal bewogen predikanten opleiden’.

Daarnaast zijn er bij de nieuwsbrief liturgiesuggesties en links naar filmpjes en presentaties voor speciale vieringen gevoegd. Thema’s als vrede, verzoening en gerechtigheid passen goed bij het Delta-actieland Colombia.

Nieuwe (kinder)materialen

Gemeenten die zich hebben aangemeld voor de actie Delta voor Colombia ontvangen 13 juni van Kerk in Actie informatie en materiaal voor de start van het seizoen 2024-2025. Daarbij zit ook materiaal voor kindernevendiensten. Die zijn gekoppeld aan Rainbow, de mascotte van het kinderwerk van de Protestantse Kerk. Deelnemende gemeenten kunnen een gratis Rainbow-pop (groot of klein formaat) krijgen voor het kinderwerk.

Heeft uw gemeente zich nog niet aangemeld, maar willen jullie ook graag meedoen aan Delta voor Colombia, meld je dan HIER aan: