Kruiningen verwelkomt ds L. de Ronde

KRUININGEN – De Protestantse Gemeente in Kruiningen heeft in ds L. (Leen) de Ronde een nieuwe predikant gevonden. De Ronde staat nu nog in Tiel. Hij wordt op 3 maart 2019 in Kruiningen bevestigd. Dat meldt de website dominees.nl.

Ds Leen de Ronde

De Ronde (14 juni 1958), vader van 4 zonen en 2 dochters, is predikant sinds 1986. Zijn eerste standplaats was Koekange. In 1991 werd hij beroepen in Eerbeek op de Veluwe. Naast zijn werk als predikant was hij actief in de provinciale werkgroep Kerk en Milieu en bij een plaatselijke milieugroep.

In 2004 kwam hij naar Tiel als predikant van de hervormde Gemeente Tiel (St Maarten) en Wadenoijen. In 2011 werd deze gemeente opgenomen in de Protestantse Gemeente Tiel.

De Ronde studeerde theologie aan de universiteit van Utrecht. Hij liep stage (vicariaat) in de gemeente Tiel, waar hij jaren later dus predikant werd. De Ronde is een liefhebber van poëzie, literatuur en kunst. ,,Christelijk geloof en kunst delen beide in een symbolische werkelijkheid, die de deur naar de ziel en de toekomst van deze wereld kan openen”, zegt hij daar over.

De Ronde vult de vacante plaats in Kruiningen die was ontstaan door het vertrek van ds William Quak in februari 2018.