LJP: Jan-Sjoerd van der Vaart concerteert in Koorkerk

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project in Middelburg biedt donderdag 7 september weer een miniconcert in de Koorkerk en een tentoonstelling in de Wandelkerk.

Het Miniconcert, dat om 15.00 uur begint in de Koorkerk, wordt deze week gegeven door organist Jan-Sjoerd van der Vaart uit Etten-Leur. Hij speelt werken van Guilmant, Händel, Fiocco, Couperine, Brahms en Bute.

Jan-Sjoerd van der Vaart.

Jan-Sjoerd van der Vaart (1963) is organist en beiaardier. Hij deed zijn orgelstudie bij Dick Baan en Lambert van Eekelen. Momenteel studeert hij bij kathedraalorganist Peter van de Velde in Antwerpen. Hij studeerde beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen bij Jo Haazen en aan het Carillon Instituut Nederland in Dordrecht bij Boudewijn Zwart. Naast zijn dagelijks werk als adviseur financiën bij de gemeente Etten-Leur geeft Van der Vaart beiaard- en orgelconcerten in binnen- en buitenland. Hij is voorzitter van de orgelkring Jacobus Zeemans in Etten-Leur. In die plaats bespeelt hij de twee monumentale Jacobus Zeemans-orgels en is hij wekelijks actief op de beiaard in de toren van de Van Goghkerk. In Oosterhout is hij vaste organist van het Moreau-orgel in de Vredeskerk. Verder is hij gastorganist in de protestantse gemeenten Chaam, Prinsenbeek, Drimmelen en Almkerk en in diverse R.K. kerken en kloosters

Toegang vrij, er is een collecte aan de uitgang.

In de Wandelkerk is nog tot 11 september de tentoonstelling ‘Beelden van ver’ te zien van Hetty Begheyn: stoere figuren, koppen van krijgers, paarden en mensen rond een bron van levend water.

De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.

Op 14 september zijn er geen Lange Jan Project-activiteiten.