LJP: Klassieke muziek en Aristoteles

MIDDELBURG  – In het kader van het Lange Jan Project Middelburg verzorgt Johan de Koning op donderdag 4 juli het Meditatief Moment in de Koorkerk (14.00 uur) en geven vier musici een Miniconcert (15.00 uur) in deze zelfde kerk.

Het beeld van Aristoteles in de Abdij van Middelburg.

Architect Johan de Koning uit Middelburg zal in het Meditatief Moment spreken over Aristoteles en zijn filosofie en dan met name over ‘verlangen’. Aristoteles was leraar en opvoeder van Alexander de Grote. Veel van de visie van deze Griekse filosoof is gemeengoed in onze moderne wereld. In de Abdij van Middelburg staat een beeld van hem. Rein van der Kluit verleent muzikale medewerking op het orgel.

Het Miniconcert wordt uigevoerd door René Troost (kistorgel), Jacolien Prinsen (altblokfluit en sopraablokfluit), Jeanne Troost (traverso) en Pim Jobse (cello). Zij zullen werken ten gehore brengen van Johann Ludwig Kregs, Girolama Frescobaldi,Johann Sebastian Bach, Diertrich Buxtehude en Henry Purcell.

In de torenvoet van de Lange Jan is de tentoonstelling van Marijn Kluifhout te zien. Deze expositie is verlengd tot 1 augustus. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.