Loop het Paaspad in Oostkapelle voor het goede doel

OOSTKAPELLE –  Vanuit de Protestantse Dorpskerk van Oostkapelle wordt zaterdag 20 april een Paaspad gelopen met als thema ‘Levenspad’. Daarbij zijn de kernwoorden bemoediging, bezinning en beleving.

De wandeling, waarbij iedereen welkom is, wordt in de mooie omgeving van Oostkapelle gemaakt. Onderweg wordt geluisterd naar poëzie en is er ruimte voor ontmoeting. Er wordt afgesloten met een middaggebed met muziek. Het Paaspad wordt geleid door ds Louis Wüllschleger uit Ermelo (bekend van de populaire series Psalmenwandelingen, die op een soortgelijke leest zijn geschoeid). De muziek wordt verzorgd door Jos Vogel op piano, Rebecca Janse op harp en Sara Marinissen op viool.

Het Paaspad is mede bedoeld om het werk van Compassion in Uganda te steunen. Deze organisatie helpt jonge moeders en kinderen die in extreme armoede leven. De hulp wordt verstrekt in de vorm van cursussen, scholing, maaltijden en medische zorg. Daarbij wordt ook de weg gewezen naar een leven met Jezus.

Lopen in Uganda

Initiatiefnemers van het Paaspad zijn Jan en Joke Kaljouw uit Oostkapelle, die met deze wandeling aandacht en steun vragen voor Compassion. Het echtpaar gaat begin juni ook in Uganda lopen voor Compassion. Dat gebeurt via Muskathlon, een beweging voor recht, waarbij sport, fondsenwerving en gerechtigheid voorop staan. Compassion is een van de drie speerpunten waarop Muskathlon zich richt. Jan Kaljouw zal in Uganda een hardloopmarathon doen, Joke maakt er een wandeling van 63 kilometer.

Deelname aan het Paaspad in Oostkapelle is gratis. Giften voor Compassion zijn welkom in de collectezak of via de QR-code aan de uitgang.

Het Paaspad wordt om 14.00 uur geopend, inloop vanaf 13.30 uur. Daarna wordt er een wandeling van 4,5 km gemaakt, met aansluitend koffie/thee drinken met iets lekkers erbij. De afsluiting van het Paaspad is het middaggebed om ongeveer 16.15 uur.

Opgeven kan tot 13 april via paaspad@zeelandnet.nl. Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen, dus schrijf op tijd in.

foto Muskathlon