Niet Scheuren, maar Kleuren

OVERZANDE – Onder de naam Sarimba geven saxofonist Wim de Veth en percussionist Sven Buuron zondagmiddag 15 oktober vanaf 15.00 uur een klassiek saxofoonconcert in de kerk van Ovezande.

De saxofoon is bij het grote publiek vooral bekend als jazzinstrument, maar deze middag staat de saxofoon centraal als klassiek instrument onder het motto ‘Niet Scheren maar Kleuren’. Wim de Veth promoot al jaren de saxofoon als klassiek instrument bij het grotere publiek.

Het duo Sarimba brengt een afwisselend klassiek programma op saxofoon en marimba/vibrafoon met werken van Astor PIazzolla, David Maslanka, Ennio Moricone, Maurice Ravel en George Bizet. Sven Buuron brengt ook een aantal  solo’s ten gehore met verschillende slagwerkinstrumenten. Wim de Veth vertelt daarnaast iets over het Vredesproject Sax4Pax, waarbij de saxofoon een centrale rol speelt en zijn ervaringen hiermee in een gesprek met paus Franciscus in april van dit jaar.

De toegang tot het concert is vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld. Dat kan via rk.ovezande@zeelandnet.nl of een briefje in de bus.

Het duo Sarimba met Wim de Veth en Sven Buuron.