Oosterland en Yerseke vinden nieuwe predikant in ds D. Westerneng

OOSTERLAND/YERSEKE – De Hervormde gemeente Oosterland en de Gereformeerde Kerk van Yerseke hebben samen een nieuwe predikant gevonden in ds D. Westerneng uit ’s-Gravenpolder-Baarland. Ds Westerneng zal in beide gemeenten parttime aan de slag gaan.

Ds D. Westerneng.

Ds Westerneng (6 mei 1963) werd na zijn studie als predikant bevestigd in de Gereformeerde kerk van Sint Laurens. Vervolgens diende hij de Gereformeerde Kerk van Idskenhuizen (1993) en Vorden (2000). Vanaf 2007 was hij verbonden aan de Protestantse gemeente ’s-Gravenpolder-Baarland.

In Oosterland volgt de predikant ds H.G.W. (Edwin) Groot Karsijn op, die mei 2020 naar Herwijnen vertrok. In Yerseke wordt met de komst van ds Westerneng de vacature opgevuld die mei 2021 ontstond door het vertrek van ds T. (Taede) Deelstra naar Creil-Espel-Nagele.

Ds Westerneng was verschillende jaren voorzitter van de Vereniging Confessioneel Gereformeerd Beraad (CGB). Het CGB was een modalitaire organisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). In 2021 is de vereniging samen met de Confessionele Vereniging opgegaan in de Confessionele Beweging.

Ds Westerneng neemt op 17 juli 2022 afscheid van de PG ‘s Gravenpolder/Baarland.