Peiling Actie Kerkbalans: wat maakt uw kerk waardevol?

VLISSINGEN – Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking is lid van een kerk. Zij vinden hun kerk belangrijk. Maar waarom? Dat wil Actie Kerkbalans nu onderzoeken met een landelijke peiling naar de waarde van de kerk. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en vraagt ongeveer tien minuten tijd.

Wat maakt uw gemeente uniek?

Doe mee aan de landelijke peiling naar de waarde van de kerk en spreek u uit voor uw gemeente. Waarin blinken jullie uit? In gemeenschapszin, inspirerende vieringen, actieve naastenliefde of misschien iets heel anders? Vul de peiling in en laat Nederland weten wat uw gemeenschap zo uniek maakt!

Naar de peiling

Start Actie Kerkbalans

De peiling wordt gehouden onder leden van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Oud-Katholieke Kerk en de Evangelische Broedergemeente, de vier kerkgenootschappen die samenwerken in de Actie Kerkbalans. Ook wie geen lid is van genoemde kerken, maar wel bij een kerk hoort, kan meedoen en het eigen kerkgenootschap invullen op de daarvoor bestemde plek. De uitkomsten van de peiling worden bekendgemaakt met de start van Actie Kerkbalans op vrijdag 17 januari 2020.
Kerkleden worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling weer door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.

Lees ook: De Grote Startmaaltijd voor de Actie Kerkbalans 2020