Sander van den Houten geeft orgelconcert in Ouddorp

OUDDORP – Sander van den Houten uit Kampen geeft donderdag 24 augustus een concert op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp (Weststraat), aanvang 19.30 uur.

Op het programma staan werken van Nicolaus Bruhns, Georg Böhm en Johann Sebastian Bach.

Sander van den Houten.

Sander van den Houten (1987) is sinds 2017 organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en is daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. In Kampen is hij als organist verbonden aan de Burgwalkerk, de Broederkerk en de Bovenkerk.

Sander deed zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome. Hij volgde kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter en had privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker. Sinds medio 2021 studeert Sander beiaard bij Christiaan Winter en Tommy van Doorn aan de Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU te Utrecht.

Naast zijn dirigentschap bij het Concertkoor Immanuel te Kampen is Sander als dirigent verbonden aan de Zang- en Oratoriumvereniging Raalte, Oratoriumvereniging ‘de Nieuwe Ster’ Zwolle, Exspecto Epe en aan kamerkoor Arise Kampen.

Ook is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en van Vocaal Ensemble Magnificat. Als koorbegeleider maakt hij vele reizen in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij een eigen lespraktijk.

Toegang (vanaf 17 jaar) € 10,00 per persoon.