Trio Wilde Eend brengt De Poppenspeler van Warschau in Meliskerke

MELISKERKE – In de Odulphuskerk van Meliskerke geeft het Trio Wilde Eend donderdag 11 april een muzikale voorstelling van De Poppenspeler van Warschau naar het boek van Eva Weaver.

De Poppenspeler van Warschau is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, gezien vanuit het perspectief van vriend en vijand. De Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver gebruikte feiten en bestaande personages als basis voor haar roman. Het verhaal speelt zich a in 1939 in Warschau, als de Duitsers Polen binnenvallen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener, probeert te overleven in het getto van Warschau. Als hij een paar handpoppen vindt van zijn opa, brengt hij die samen met zijn nichtje Elly tot leven. De jonge poppenspelers blijken iedereen aan te spreken omdat hun spel niet alleen afleiding, maar ook  troost en hoop biedt. Mika wordt op een dag staande gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen niet meer mogelijk. Wie overleeft deze ondenkbare verschrikking? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

Het Trio Wilde Eend bestaat uit Gottfrid van Eck (vertelling en klarinet), Juul Beerda (accordeon) en Jiska ter Bals (viool). De organisatie van de avond is in handen van de Protestantse gemeente Biggekerke-Meliskerke in samenwerking met boekhandel De Boekenmolen.

De voorstelling begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree is 10 euro pp. Vooraf en na afloop van de voorstelling is er een boeken- en muziektafel.