Viering in Zuidland als eerbetoon aan Huub Oosterhuis

ZUIDLAND – In de Dorpskerk van Zuidland wordt zondag 25 juni 2023 een speciale viering gehouden met liederen en teksten van Huub Oosterhuis, de theoloog en dichter die op Paasmorgen overleed.

Huub Oosterhuis.

De viering, met als thema ‘Boek, jij bent geleefd’, is een eerbetoon aan Huub Oosterhuis, als dank voor zijn muziek en teksten. De dienst is voor iedereen die geniet van zijn teksten en muziek en om zelf mee te zingen.

Organist is Evert van Beilen, pianist is Art de Jonge. Het gelegenheidskoor bestaat uit mensen van verschillende kerken op Voorne-Putten en staat onder leiding van Anneke Klavers, kerkelijk werker van de PG Zuidland. Voorgangers/sprekers zijn Gera van der Linden (voorganger van De Verbinding in Spijkenisse), Anneke Klavers (voorganger PG Zuidland) en Leni van Beilen (gemeentelid).

De viering begint om 19.30 uur, toegang vrij, bij de uitgang is er een collecte om de kosten te dekken. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie en thee. De organisatie is in handen van de Brongroep, een interkerkelijke groep op Voorne-Putten.