Kees Posthumus speelt Vier de schepping

SEROOSKERKE – Verhalenverteller Kees Posthumus speelt op vrijdag 5 april in de Johanneskerk in Serooskerke  (Walcheren) ‘Vier de schepping!’ Deze voorstelling begint om 20.00 uur. Zeker nu Gods schepping wordt bedreigd, is het extra belangrijk de schoonheid van de schepping in verhalen te bezingen.

In ‘Het eerste concert’ wordt verteld hoe God de geluiden schept, van het eerste geklater van een beek tot aan het mooiste geluid, waarmee Hij de mensen verrast. ‘De eerste dans’ vertelt hoe God de mensen leert dansen. Voor wie het nog niet weet, geeft ‘De eerste kus’ het antwoord op de vraag hoe mensen op het idee kwamen om elkaar te gaan zoenen. In ‘De krekel en de schildpad’ helpt de een de ander om een schuilplaats te vinden, voordat er een enorme hagelbui losbarst. ‘Wie heeft de schepping gemaakt?’ gaat in op de bedreigingen die de verandering van het klimaat vormen voor dieren en mensen. In ‘De schepping van de zintuigen’ hoort u hoe God de mensen leert ruiken, horen, zien, proeven en tasten. Tot slot zingen de aanwezigen samen een bemoedigend lied over hoe we de aarde samen mooier kunnen maken.

De toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor het bestrijden van de onkosten van deze voorstelling.