Walcherse kerken helpen Oekraïne

VLISSINGEN – De werkgroep Oekraïnehulp, een initiatief van de diaconieën van de Walcherse kerken, houdt zaterdag 7 mei 2022 een grote inzamelingsactie voor Oekraïne. Van 10 tot 12 uur kunnen goederen worden ingeleverd bij de verschillende kerken. Hoe meer kerken (en vrijwilligers) meedoen, hoe beter.

Een groep vrijwilligers vertrekt op 12 mei met 5 of 6 vrachtwagens vol eten en drinken naar Zjytomir. Daar worden, mits de situatie veilig is, de goederen gelost bij de Christian Baptist Church. Vanaf deze kerk wordt alles met busjes naar onder meer Kiev en Charkov gebracht en verdeeld onder de mensen die het nodig hebben.

Sinds begin maart zamelt een heel team vrijwilligers voedsel en goederen in voor de mensen in het oorlogsgebied Oekraïne. Inmiddels zijn er veertien vrachtwagens met goederen naar Oekraïne gebracht.

Leen Schrijver, een van de initiatiefnemers: ,,De oorlog gaat door, de toestand is schrijnend. Hulp blijft nodig, evenals het inzamelen van goederen en financiële middelen om eten te kunnen kopen en naar Oekraïne te kunnen brengen. We hopen daar met zijn allen aan mee te mogen werken.’’

Binnenkort is de website www.walchersekerkenvooroekraïne.nl bereikbaar voor meer informatie. Daar ook worden de kerken vermeld waar goederen kunnen worden ingeleverd. Kerken die zich willen opgeven om mee te doen aan de inzamelingsactie kunnen Leen Schrijver bellen: 06-52335777 of mailen LHSchrijver@kliksafe.nl .