Crowdfunding voor themakerktuin Nieuwland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – De Protestantse gemeente Nieuw- en Sint Joosland is afgelopen week een crowdfundingsactie begonnen om thematuinen aan te leggen rond de kerk in het hart van het dorp. De huidige tuin, met daarin vooral gras, ziet er nu nog wat saai uit. De onlangs opgerichte Werkgroep Dorpstuin Nieuw- en Sint Joosland begon op 5 mei met crowdfunding en hoopt tenminste € 5000 binnen te halen.

Het plan voor de aanleg van de tuin kreeg unaniem steun van de omwonenden. De tuin zal bestaan uit de delen geloof, hoop en liefde en staat symbool voor verbinding tussen kerk- en dorpsgemeenschap. Het ontwerp voorziet in beplanting met bloemen, kruiden en fruitbomen. Bankjes maken het mogelijk om van al dat moois te genieten.

De totale kosten van de tuin bedragen € 11.500. De werkgroep kreeg eerder al € 1000 als aanmoedigingsprijs van de actie Goed voor duurzame innovatie van Groene Kerken/Maatschappij van Welstand. Bij andere instanties is subsidie aangevraagd. De opbrengst van de  crowdfunding wordt bestemd voor het aanleggen van de paden en de aankoop van bomen en struiken.

Klik hier  wanneer u wilt doneren aan de crowdfunding. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door RegioBank Arnemuiden.