Dringend diaconaal havenwerker gevraagd

RIJNMOND – De Stichting Protestants Koopvaardij Werk Rijnmond (PKWR), dat deels onder de classis Delta valt, is dringend op zoek naar een Diaconaal Havenwerker voor 36 uur per week. Naast de havenpastor vanuit de Protestantse Kerk (voor geestelijke en pastorale zorg) was tot enkele jaren geleden ook een diaconaal havenwerker werkzaam in de Rotterdamse haven. Uit diverse onderzoeken en scheepsbezoeken blijkt dat er onder de zeevarenden nog steeds grote behoefte is aan hulp, bijstand en aandacht bij noodgevallen

Via de Mobiliteitspool van de Protestantse Kerk in Nederland wordt getracht de vacature te vervullen, die vier jaar geleden ontstond. Het werkterrein van de diaconaal havenwerker strekt zich uit van de ankerplaatsen voor de kust tot en met de haven van Moerdijk.

Geïsoleerd en eenzaam

Jaarlijks doen meer dan 35.000 schepen, met ruim 400.000 zeevarenden, de Rotterdamse havens aan. De bemanningsleden van de schepen zijn meestal maandenlang van huis. Door korte binnenligtijden van schepen in de haven en het vele werk dat tijdens een havenbezoek gedaan dient te worden, is er vaak weinig of geen gelegenheid om aan wal te gaan. Het gevolg is dat de zeevarenden vaak een geïsoleerd en eenzaam leven leiden aan boord.

De diaconaal havenwerker zal in eerste instantie de diaconale poot van PKWR opzetten en daarbij een netwerk van partners ontwikkelen die ondersteunen in het signaleren van diaconale nood onder zeevarenden. Wat later zal de nadruk van zijn/haar werkzaamheden meer liggen op persoonlijke aandacht voor de zeevarenden, tijdens scheepsbezoek of bezoek in het ziekenhuis.

Lijkt deze functie u wat?

KLIK HIER voor de volledige vacatureadvertentie van de PKN/PKWR.