‘Huis-Vol-Muziek’ in Zoutelande

Laatste wijziging:

ZOUTELANDE – De PG Biggekerke-Meliskerke-Zoutelande houdt zondag 27 oktober 2019 in de Catharinakerk in Zoutelande een muzikale middag met liederen en teksten van Huub Oosterhuis onder de noemer ‘Het Huis-Vol-Muziek’.

,,Het woord ‘God’ komt ons in kerkdiensten soms te makkelijk over de lippen – weten we wie we daarmee bedoelen? We zouden kunnen afspreken dat we met ‘God’ bedoelen die Ene, die in de joodse Bijbel en in de geschriften over Jezus de pleitbezorger is van vluchtelingen, ballingen, van mensen wier rechten geschonden worden; die solidariteit en gerechtigheid wil, liever dan adoratie en mooie liederen. Zo staat geschreven in dat boek dat van alle schakeringen van christelijke godsdienst de bron en het ijkpunt zou moeten zijn.’’ Deze tekst sprak Huub Oosterhuis bij de uitvaart van prins Claus.

In het Huis-Vol-Muziek gaan wij op zoek met de liederen en teksten van hem met het thema `Ken je mij?’ Philip Feij zorgt voor de begeleiding op orgel en piano. Het Huis-Vol-Muziek begint om 16.30 uur, inloop vanaf 16.00 uur met koffie of thee.