Inspiratiedag Verhalen in Beweging in Spijkenisse

SPIJKENISSE – Wijkgemeente De Verbinding in Spijkenisse houdt zaterdag 25 mei in en om Verbindingskerk een inspiratiedag Verhalen in Beweging. Door middel van Bibliodrama stappen de deelnemers een Bijbelverhaal binnen en ervaren wat er dan gebeurt. Spelenderwijs wordt ontdekt hoe het eigenlevensverhaal en het gespeelde verhaal elkaar raken.

Verhalen worden van oudsher doorverteld. Vaak kan het eigen levensverhaal worden gespiegeld aan sprookjes, mythes en Bijbelverhalen. In Verhalen in Beweging vindt die spiegeling op een unieke manier plaats.

In de ontmoeting met elkaar wordt verkend wat dit met iemand doet, wat raakt en wat tegenstaat. Zo worden nieuwe betekenissen in het verhaal ontdekt en wordt het levensverhaal van de deelnemers verrijkt met nieuwe perspectieven.

Ervaring of Bijbelkennis is niet nodig, dus iedereen kan meedoen. De inspiratiedag Bibliodrama wordt begeleid door  Gera van der Linden (kerkelijk werker/geestelijk begeleider) en Annet Ravensberg (predikant).

De inspiratiedag is van 9.30 tot 16.30 uur. Opgeven voor 1 mei via info@lichtopjeweg.nl. Kosten naar gelang draagkracht tussen de 45 en 55 euro. Daarbij zijn lunch en koffie/thee inbegrepen. Het aantal deelnemers ligt tussen de acht en twaalf.