Vader en dochter Van de Steenhoven.

LJP: Engelen en een familie-miniconcert

MIDDELBURG – Het Meditatief Moment van het Lange Jan Project Middelburg wordt donderdag 10 augustus (Koorkerk, 13.00 uur) verzorgd door Marian Bloks met als titel ‘Over engelen gesproken’. Om 15.00 uur (Koorkerk) geven vader Kees van de Steenhoven (piano) en dochters Marlien (dwarsfluit), Ankie (cello) en Leonore (klarinet) een miniconcert in de Koorkerk.

In de Wandelkerk is de tentoonstelling ‘Beelden van ver’ van Hetty Begheyn te zien. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.

Meditatief Moment

Marian Bloks was werkzaam als kinderfysiotherapeut en nu ze is gepensioneerd, als coördinator intensief betrokken bij het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg. Zij vraagt zich in het Meditatief Moment af of we engelen vanuit de Bijbel dichterbij kunnen halen. Kunnen we engelen in onze medemens herkennen?

Miniconcert

Op het gevarieerde programma van het miniconcert door de familie Van der Steenhoven staan werken van Albinon/Giazotto, J. B. Senallé, Anto Dvoràk, E. Elgar, J. Haydn, R. Stefan, R. Mauz en J. S. Bach.

Vader Kees studeerde orgel en schoolmuziek aan het Tilburgs conservatorium. De drie dochters volgden muzieklessen aan de Zeeuwse Muziekschool, waar ze alle drie alle diploma’s behaalden. Geregeld treden ze in wisselende samenstelling op in kleine concerten.

Vader en dochter Van de Steenhoven.

Vader en dochters Van de Steenhoven.