Psalmen door de eeuwen heen

OUDDORP – Het Dutch Baroque Vocal Consort geeft zaterdagavond 27 mei vanaf 19.30 uur in de hervormde dorpskerk van  Ouddorp een uitvoering van Psalmen door de eeuwen heen.

Het Dutch Baroque Vocal Consort staat onder leiding van dirigent en organist Gerard de Wit. Het ensemble bestaat verder uit Johanneke de Wit (blokfluiten), Anna Lacheguyi (viola da gamba), Johanna van Rees (sopraan), Sebastiaan van Lingen (contertenor), Ben Salzmann (tenor) en Arie de Bruin (toelichting).

Dutch Baroque legt zich toe op muziek uit de 17e en 18e eeuw, waarbij de muziek in authentieke staat wordt bekeken en geïnterpreteerd. Met het programma Psalmen door de eeuwen heen zet Dutch Baroque de Psalmen in een historisch kader, van de Middeleeuwen tot en met de Barok. De Psalmen vormen immers het hart van de Bijbel. Componisten hebben zich door de teksten en Geneefse melodieën laten inspireren. Psalmdichters als Datheen, Luther, Obwasser, Becker, Bourgeois, King James en de berijming van 1773 passeren de revue met muziek van Walter, non Papa, Biscoop, Goudimel, Sweelinck, Van Eijck, Van Noordt, Schütz, Purcell, De Wit en Bach.

Tijdens de avond is er ook samenzang met begeleiding zoals die in de 18e eeuw gebruikelijk was.

Toegang vrij, er is een collecte bij de uitgang. Er kan worden geparkeerd bij Dorpstienden en Goudsmiene, op ongeveer 5 minuten lopen van de kerk.

Gerard en Johanneke de Wit.