Ring Walcheren zoekt organisatoren en collectanten voor vluchtelingenkinderen Griekenland

MIDDELBURG – De Ring Walcheren zoekt mensen die willen mee-organiseren en collecteren voor de Kerk in Actie-huis-aan-huis-collecte 2022 voor vluchtelingenkinderen in Griekse opvangkampen. De collecte wordt landelijk gehouden in week 47: van 21 tot en met 26 november 2022.

Dit jaar zal veel aandacht en geld richting de vluchtelingen uit Oekraïne gaan. De tragedie is groot en verdient alle steun. De initiatiefnemers, Ernst van Hartingsveld, Dick Hoeksema en Gert-Jan van Geldere van de Nieuwe Kerkgemeente in Middelburg,  vinden echter dat dat geen reden is de aandacht en inspanning voor de Griekse opvangkampen ‘te parkeren’. Nood laat zich immers niet parkeren.

De initiatiefnemers willen (nieuwe) medestanders voor deze collecte zoveel mogelijk steun bieden die nodig is om in beweging te komen. Via de Ring Walcheren wordt nu een beroep gedaan op alle kerken om in eigen dorp/stad twee of drie ‘gewone gemeenteleden’ te vragen de lokale kar te gaan trekken. Daarnaast is er natuurlijk ook behoefte aan collectanten. Voor enkele kerken (Middelburg, Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden) zijn al ‘kartrekkers’ gevonden.

De collecte voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland bracht vorig jaar november in totaal 697.000 euro op. Meer dan 7000 collectanten zetten zich in. Daarvan kwamen er 196 uit Middelburg, Sint-Laurens en Nieuw- en Sint Joosland.

Wilt u mee-organiseren en collecteren, neem dan contact op met Jan Janse, secretaris van de Ring Walcheren, via pkn.ringwalcheren.delta@gmail.com