Elvis-kerkdienst in toeristenkerk Dishoek

DISHOEK – Zingende Elvis-dominee Fred Omvlee houdt een Elvis-kerkdienst in de rooms-katholieke toeristenkerk in Dishoek op zaterdag 19 augustus. (aanvang 17.00 uur). De dienst, die als titel meekrijgt ‘Crying in the Chapel’ is een primeur voor Zeeland.

Op 16 augustus 1977 overleed Elvis Presley, de rockstar die vele jongeren in de jaren vijftig en zestig inspireerde.

Ds Fred Omvlee, geestelijk verzorger bij de koninklijke marine, is voorganger in deze speciale dienst. Hij is al bijna 50 jaar Elvis-fan en houdt de laatste 20 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij zelf ook nummers van zijn idool zingt. Elvis overleed op 42-jarige leeftijd, verslaafd aan medicijnen en depressief. Elvis speelde in veel B-films, maar maakte in 1968 een comeback. Hij zong het liefst gospelsongs en dat komt ook naar voren in de viering: niet alleen het levensverhaal van deze superster komt voorbij, ook verschillende van zijn grootste hits zijn te horen en de aanwezigen zingen samen een aantal Elvis-gospels.

De toeristenkerk van Dishoek (Emmauskerk) is te vinden op de hoek van de Westerscheldelaan/Houtenhandlaan in Dishoek. Er is parkeergelegenheid op het grote parkeerterrein aan de Verlengde Dishoekseweg.

Fred Omvlee bij The Pink Cadillac. | foto Wilhelminakerk