Jonge musici geven orgel- en vioolconcert in Zonnemaire

ZONNEMAIRE – Twee jonge muziekstudenten geven vrijdag 8 september in de hervormde kerk van Zonnemaire een concert op orgel en viool (aanvang 19.30 uur).

Leander van den Bos (2005, Bruinisse) en Geert Schalk (2000, Echteld staan aan het begin van hun carrière als musicus. Voor dit concert hebben ze werken op het programma staan van Hindemith (de Trauermusik), Dvorak (soantina opus 100) en Svensen (zijn Romance). Daarnaast worden solo werken gespeeld van Hindmith en Reger, Mendelsshohn en Micheelsen.

Geert Schalk is student oude muziek aan de HKU en Leander van den Bos studeert aan de Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam.

Geert kreeg zijn eerste vioollessen op 12-jarige leeftijd van Janine Cornelis en later van Wanda Visser op de lokale muziekschool. Wat later ging hij ook altviool spelen. Aan het Utrechts Conservatorium studeert hij historisch altviool bij hoofdvakdocent Antoinette Lohmann.  Geert houdt zich veel bezig met de historische context van muziek en hoe dit zich relateert aan de uitvoeringspraktijk. Dat probeert hij ook zoveel mogelijk in zijn spel tot uiting te laten komen. Hij is actief in het christelijk ensemble Parlando en speelt regelmatig in het vocaal ensemble Sola Musica. Daarnaast is hij betrokken bij studentenprojecten van het Utrechts Conservatorium.

Leander van den Bos speelde aanvankelijk trompet. Hij  begon zijn orgelstudie bij Rinus Verhage en later bij Sander van den Houten, Jacob Schenk en Evan Bogerd. Aan het Rotterdamse Conservatorium volgt hij lessen bij Bas de Vroome, Christian Schmitt en improvisatie bij Hayo Boerema. Leanders repertoir is divers, met de focus op oude muziek,, de barok en de modernere tijd. Hij bespeelt geregeld het Vierdag-orgel in Drieschor.

Leander en Geert trekken veel samen op en zijn actief als duo, met name in de oude muziek.

Het concert in Zonnemaire is gratis toegankelijk, er is een collecte voor de onkosten.

Leander van den Bos en Geert Schalk.