Lezing over dementie en pastoraat

NIEUWEKERK – Annemarie Roding-Schilt, auteur van het boek ‘Pastoraat en dementie’ geeft dinsdag 13 februari in Punt-3 aan de Kerkring in Nieuwerkerk een lezing over dementie en pastoraat. Aanvang 19.30 uur.

Annemarie Roding-Schilt.

Annemarie Roding is werkzaam als predikant-geestelijk verzorger in een verpleeghuis in Hellevoetsluis en heeft in die hoedanigheid dagelijks contact met mensen die lijden aan de ziekte dementie, een aandoening waarmee steeds meer mensen te maken krijgen. In haar boek vertelt ze over de angst die je kunt krijgen als je erover gaat nadenken dat dit je kan overkomen. Wees niet bang voor de dag van morgen. We mogen er vertrouwen in hebben dat er dan ook mensen zijn die je liefdevol verzorgen. Haar laagdrempelige manier van spreken en schrijven maakt haar adviezen toegankelijk en praktisch voor vrijwilligers en professionals in de kerk, maar ook daarbuiten. Zij geeft  handreikingen hoe pastoraat aan mensen met dementie vorm gegeven kan worden. Ook Ivan Mijnders, werkzaam bij Allevo, levert een bijdrage aan de avond.

Iedereen die op wat voor manier dan ook mensen met dementie ontmoet is welkom, vrijwilligers én professionals, de adviezen van Annemarie zijn ook toegankelijk voor mensen van buiten de kerk.

De organisatie van de avond is in handen van de kerken die samenwerken in de Ring Schouwen-Duiveland en Tholen.